Scale Monitor – univerzalna aplikacija za tehtnice

0,00 

Proizvajalec: PRECIZ
Serija: APP
Dobavni rok: Na zalogi
  • Opis
  • Modeli

Opis

Scale Monitor © je univerzalna aplikacija, ki omogoča povezavo katerekoli tehtnice z računalnikom ne glede na proizvajalca in model tehtnice.

Podprti načini povezave tehtnice so:

  • serijski vmesnik – RS232, RS485, USB,Bluetooth
  • TCP/IP protokol preko Ethernet vmesnika ali WI-FI povezave

Scale Monitor omogoča shranjevanje vseh tehtanj (omogočeno je tudi pogojno shranjevanje tehtanj z definicijo kriterija) izvoz podatkov tehtanja na trenutno lokacijo kurzorja ali v CSV datoteko.

Omogočeno je lastno definiranje protokola, po katerem se iz pridobljenega niza, ki ga pošlje tehnica, pridobijo podatki o tehtanju. To omogoča pridobivanje podatkov od tehnic, ne glede na proizvajalca in modela in pridobitev vseh podatkov, ki jih tehnica pošilja.

Aplikacija omogoča dvosmerno komunikacijo s tehnico, tako, da od nje sprejema podatke in omogoča tudi pošiljanje ukazov tehnici. Na voljo imamo možnost definirati štiri ukaze, ki jih lahko pošiljamo. Za vsak ukaz se lahko določi tudi hitra tipka, preko katere pošljemo ukaz tehnici. Na voljo imamo tudi možnost definirati ukaze, ki omogočajo potrjevanje uspešnosti prejema nazaj na tehnico, kar pomeni, da se uporabnika na tehnici obvesti , da so bili podatki uspešno zabeleženi oz. javimo napako. Ti ukazi so omogočeni samo v primeru, da jih podpira tehnica.

Aplikacija omogoča izvoz pridobljenih tehtanj s pomočjo hitre tipke. Hitra tipka omogoča, da na trenutno lokacijo kurzorja izvozimo podatke pridobljenega tehtanja, ne glede na aplikacijo (npr. Excel, Word, SAP, Notepad). Način kako podatke izvozimo je nastavljiv in omogoča izbor vseh podatkov, ki jih pridobimo iz tehnice. Prav tako omogoča, da se pridobljeni podatki avtomatsko izvozijo na trenutno lokacijo kurzorja ob vsakem novem tehtanju. Na primer, lahko določite, izvoz tare na trenutno pozicijo in nato skok v novo vrstico v Excel-u.

Scale Monitor nudi možnost izbire CSV datoteke v katero se avtomatsko shranjujejo vsa pridobljena tehtanja. Podatke, ki se shranjujejo v datoteko so nastavljivi, pri tem pa so na voljo vsi podatki, ki jih pridobimo iz tehnice.

Omogočeno je tudi tiskanje izbranih tehtanj. Pri tem lahko obliko dokumenta za tiskanje prilagodimo lastnim potrebam. Določimo lahko izgled glave, noge dokumenta in izberemo ter oblikujemo podatke, ki se bodo tiskali.

Omogočeno je tudi pošiljanje e-sporočil, ob prejetju vsakega novega tehtanja. Omogočen je vnos SMTP nastavitev, vnos prejemnikov, ter lastno kreiranje oblike sporočil s pomočjo markojev, ki zajemajo vse podatke, ki jih pridobimo iz tehnice.

Omogočeno je prikazovanje mase v povečanem načinu. Pri tem se na zaslonu prikazujejo samo podatki o pridobljeni masi. Pri uporabi povečanega načina, se lahko velikost pisave prilagaja potrebam uporabnika.

Aplikacija omogoča vključitev GLP/GMP (Good laboratory practice/Good manufacturing practice), ki onemogoči brisanje in urejanje shranjenih tehtanj ter za vsako tehtanje shrani tudi datum in uro. Vsako shranjeno tehtanje vsebuje tudi kontrolno vsoto, ki omogoča, pregled ali so bili podatki naknadno spremenjeni.

Scale Monitor je razvit v Microsoft .NET 4.0 framework. Za uporabo aplikacije, potrebujete Winodws operacijski sistem, ki je lahko Windows 7, 8, 8.1, 10 ali novejši (katerikoli izdaja). Aplikacija se lahko uporablja tudi na Windows Server 2008 R2 ali novejši verziji.

Zahteve strojne opreme so enake, zahtevam operacijska sistem, kjer bo Scale Monitor nameščen. Če želite uporabljati možnost tiskanja pridobljenih podatkov o teži, potrebujete tiskalnik, ki omogoča tiskanje A4 listov.

Priporočena velikost diska za program je 4 Gb. Program uporablja Microsoft SQL 2014 podatkovni server za shranjevanje tehtanj.

Nudimo brezplačno pomoč pri nastavitvah programa, za delovanje s tehnico, preko aplikacije TeamViewer.

V kolikor potrebujete dodatne funkcionalnosti ali module, ki bi jih želeli dodati v aplikacijo, Vam jih z veseljem izdelamo.